Brand in verpakkingsbedrijf in Wevelgem zet volledige bedrijfshal onder de rook

© NDZ
Redactie KW

Op de Wevelgemse industriezone is zondagavond brand uitgebroken bij de firma Cartec Packaging langs de Vlamingstraat.

Een passant merkte omstreeks 21 uur de brand op en alarmeerde de hulpdiensten, die massaal ter plaatse snelden. Bij aankomst van de eerste bluswagens, was aanvankelijk van buitenaf niet zoveel te zien, maar stond de volledige bedrijfshal reeds onder de rook.

We waren er net op tijd bij om de vuurhaard te blussen en de vele rook uit het gebouw te krijgen. Anders wordt de rook op een zeker moment zodanig warm dat deze spontaan ontbrandt en was het gebouw volledig in vlammen opgegaan”, is te horen bij Majoor Chris Deryckere van hulpverleningszone Fluvia. Op het ogenblik van de brand was niemand in het bedrijf aanwezig.

De deskundige van het parket kon na onderzoek vaststellen dat het vuur werd aangestoken. Politie en parket konden intussen na intensief speurwerk een verdachte oppakken. Die wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die moet beslissen over verdere aanhouding. Het zou gaan om een ex-medewerker van het bedrijf.

De firma Cartec Packaging is gespecialiseerd in de productie van transparante verpakkingen en deksels op maat, die onder meer in de voedingsindustrie gebruikt worden. Naast de vestiging op de Wevelgemse industriezone, opereert de firma ook vanuit een vestiging in Anderlecht.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.