Even voor 09:00 trad het automatisch brandalarm in werking in studentenhuis Upkot. De aanwezige studenten, een twintigtal, konden allemaal het pand veilig verlaten en werden door de hulpdiensten opgevangen. De brandweer had de brand snel onder controle en kon de schade beperken. Ze kon tevens de poes die nog in de woning aanwezig was evacueren.

De conciërge was op het ogenblik van de brand niet thuis. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De woning is, door brand en rookschade wel onbewoonbaar. De overige kamers zijn na het verluchten wel toegankelijk. Niemand raakte gewond. Tijdens de bluswerken was de Rijselstraat afgesloten voor het verkeer.

(JVM)

Even voor 09:00 trad het automatisch brandalarm in werking in studentenhuis Upkot. De aanwezige studenten, een twintigtal, konden allemaal het pand veilig verlaten en werden door de hulpdiensten opgevangen. De brandweer had de brand snel onder controle en kon de schade beperken. Ze kon tevens de poes die nog in de woning aanwezig was evacueren. De conciërge was op het ogenblik van de brand niet thuis. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De woning is, door brand en rookschade wel onbewoonbaar. De overige kamers zijn na het verluchten wel toegankelijk. Niemand raakte gewond. Tijdens de bluswerken was de Rijselstraat afgesloten voor het verkeer.(JVM)