Brand in stookruimte bij Torhoutse schepen en OCMW-voorzitter

Joost Cuvelier (uiterst links) en zijn zoon meten de schade na de ochtendlijke brand op. © Foto JS
Johan Sabbe

Pech voor de Torhoutse OCMW-voorzitter en schepen van Financiën Joost Cuvelier en zijn gezin. Woensdag in de vroege morgen is er brand uitgebroken in de stookruimte van hun huis in de Rubenslaan in Torhout.

Joost, die relatiebeheerder bij Infrax is, was net opgestaan om naar zijn werk te vertrekken, toen hij de brand in de ruimte van de verwarmingsinstallatie opmerkte. Hij verwittigde de brandweer, die snel ter plaatse kwam.

Hamster laat het leven in de brand

Het kostte de Torhoutse brandweerlui weinig moeite om het vuur te blussen, maar al bij al is de materiële schade aan de stookruimte aanzienlijk. Gelukkig kon de rest van het huis gevrijwaard blijven. Niemand raakte gewond, behalve… de hamster des huizes, die helaas het leven liet. De schepen en zijn vrouw hebben een dochter en een zoon. De dochter is aan hogere studies bezig, zit in de examenperiode en zal haar lievelingsdier hard missen.

Joost Cuvelier heeft naast OCMW en Financiën ook de bevoegdheden Jeugd, ICT en Erediensten in portefeuille. Hij maakt deel uit van CD&V. Hij is sterk in het verenigingsleven actief, onder andere als ondervoorzitter van het Houtlands Harmonieorkest (de nieuwe naam voor De Jongelingskring) en als volleybalspeler bij het VKt.

Al sinds begin 1990 werkt hij bij Infrax, aanvankelijk de WVEM. Als relatiebeheerder behartigt hij momenteel vooral de contacten van het netbedrijf met de gemeenten die aandeelhouder zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.