De vorige bewoners waren pas half januari verhuisd naar een huis in de Rijselstraat. Het gezin met zes kinderen kwam ter plaatse en prees zich gelukkig. "Het was een kwestie van tijd" zo vertelde de voormalige bewoonster. "We hebben meerdere malen gewaarschuwd voor gevaarlijke toestanden met elektriciteit en vochtigheid."

Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak. Na een klein uur was de brand onder controle en kon er nageblust worden. Het vuur ontstond op de zolderverdieping van de woning. Hoewel de woning leegstond, waren alle nutsvoorzieningen nog aanwezig.

Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt dat de oorzaak van de brand waarschijnlijk accidenteel was. Tijdens de bluswerken was een deel van Ten Boomgaard afgesloten voor alle verkeer. Niemand raakte gewond.

(JVM)

De vorige bewoners waren pas half januari verhuisd naar een huis in de Rijselstraat. Het gezin met zes kinderen kwam ter plaatse en prees zich gelukkig. "Het was een kwestie van tijd" zo vertelde de voormalige bewoonster. "We hebben meerdere malen gewaarschuwd voor gevaarlijke toestanden met elektriciteit en vochtigheid."Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak. Na een klein uur was de brand onder controle en kon er nageblust worden. Het vuur ontstond op de zolderverdieping van de woning. Hoewel de woning leegstond, waren alle nutsvoorzieningen nog aanwezig. Uit de eerste bevindingen van de branddeskundige blijkt dat de oorzaak van de brand waarschijnlijk accidenteel was. Tijdens de bluswerken was een deel van Ten Boomgaard afgesloten voor alle verkeer. Niemand raakte gewond. (JVM)