Het waren de eigenaars van het restaurant, een speciaalzaak met oosterse grillgerechten, die zelf alarm sloegen. Rond 17.45 uur merkten ze op dat er rook uit de muren kwam. In paniek belden ze de hulpdiensten, die geen risico namen en het grote materiaal ter plaatse stuurden. Eenmaal in het restaurant konden ze al snel de probleemzone identificeren.

"De eigenaars hadden recent nog de stenen barbecue gebruikt in hun kookruimte", horen we bij de officier ter plaatse. "Bij het kokkerellen moet de aluminiumplaat achter de barbecue oververhit zijn geraakt. Op zijn beurt heeft die plaat ervoor gezorgd dat het isolatiemateriaal in de muur erachter is beginnen smeulen en uiteindelijk in brand is geschoten. We kregen de brand erg snel onder controle maar er is wel rookschade. De grootste schade is echter het gevolg van het uitbreken van de barbecue. Om de smeulende isolatie compleet te kunnen afkoelen, moesten we zowel de barbecue als een deel van de muur uitbreken."

Niemand raakte tijdens de gebeurtenissen gewond. De Veemarkt werd een tijdlang voor het doorgaand verkeer afgesloten, wat voor hinder zorgde. (CLL)

Het waren de eigenaars van het restaurant, een speciaalzaak met oosterse grillgerechten, die zelf alarm sloegen. Rond 17.45 uur merkten ze op dat er rook uit de muren kwam. In paniek belden ze de hulpdiensten, die geen risico namen en het grote materiaal ter plaatse stuurden. Eenmaal in het restaurant konden ze al snel de probleemzone identificeren. "De eigenaars hadden recent nog de stenen barbecue gebruikt in hun kookruimte", horen we bij de officier ter plaatse. "Bij het kokkerellen moet de aluminiumplaat achter de barbecue oververhit zijn geraakt. Op zijn beurt heeft die plaat ervoor gezorgd dat het isolatiemateriaal in de muur erachter is beginnen smeulen en uiteindelijk in brand is geschoten. We kregen de brand erg snel onder controle maar er is wel rookschade. De grootste schade is echter het gevolg van het uitbreken van de barbecue. Om de smeulende isolatie compleet te kunnen afkoelen, moesten we zowel de barbecue als een deel van de muur uitbreken."Niemand raakte tijdens de gebeurtenissen gewond. De Veemarkt werd een tijdlang voor het doorgaand verkeer afgesloten, wat voor hinder zorgde. (CLL)