Brand in metaalverwerkend bedrijf tijdens wielerwedstrijd in Zwevegem

© GVZ
Redactie KW

Maandagnamiddag heeft het gebrand in het metaalverwerkend bedrijf Fomeco in de Blokellestraat in Zwevegem. Zowel het bedrijf als de brandweerkazerne liggen op het parcours van de wielerwedstrijd die toen verreden werd.

Het was even over 16.30 uur toen brand werd opgemerkt in een afzuiginstallatie in het bedrijf Fomeco. Meteen werd het bedrijf geëvacueerd en de brandweer gealarmeerd. Brandweermannen die opgeroepen werden, ondervonden hinder om de kazerne te bereiken wegens de Grote Prijs Marcel Kint. De brandweerkazerne ligt immers ingesloten in het parcours van deze wielerwedstijd. Ook in de Blokellestraat, waar het bedrijf gelegen is, kwamen de renners voorbij.

De brandweer van de posten Zwevegem en Kortrijk snelden ter plaatse en konden het vuur snel bedwingen. Luitenant Vanneste: “Het bedrijf heeft ook alert gereageerd“, aldus luitenant Stefaan Vanneste. “Het personeel werd meteen geëvacueerd en toen we aankwamen, werden we goed opgevangen en kregen we de nodige en correcte informatie.” Enkele maanden geleden had het bedrijf ook al te kampen met een gelijkaardige brand.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier