Brand in leegstaande loods wellicht veroorzaakt door krakers

© Brandweer Westhoek/Patrick Dumortier
Redactie KW

Langs de Albert I-laan in Nieuwpoort woedde dinsdag kort voor de middag een brand in een oude, leegstaande loods vlak achter badkamerspecialist Sanicentrum. Plots was er hevige, zwarte rookontwikkeling te zien.

De loods staat al enkele jaren leeg en wordt gefrequenteerd door krakers. Toen de uitbaters van Sanicentrum de rookontwikkeling opmerkten, zagen ze enkele personen wegvluchten. De brandweer werd verwittigd en die was snel ter plaatse. De pompiers troffen tijdens het blussen een stapel hout met daarop een pot met frituurolie aan. De krakers hadden een constructie gemaakt om te koken, maar dat was uit de hand gelopen. In de leegstaande loods ligt nog heel wat rommel en het vuur was ook overgeslagen op een stapel isolatie, wat voor de zwarte rook zorgde. Na een kwartier blussen konden de pompiers alweer vertrekken.

Voorbijgangers dachten dat de brand woedde bij Sanicentrum, maar dat bleek dus niet het geval. De leegstaande loods wordt binnen afzienbare tijd afgebroken voor een nieuwbouwproject, namelijk een appartementsgebouw en met inbegrip van een uitbreiding van de badkamerwinkel.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier