Brand in havengebied verstoort tramverkeer tussen Oostende en De Haan

Redactie KW

Een brand bij een betonbedrijf in de Oostendse haven heeft maandagmiddag het tramverkeer ernstig verstoord. Een transportband vatte vuur.


De Lijn moest bijna drie uur lang pendelbussen inzetten tussen Oostende en De Haan. De brand ontstond iets na 12 uur bij Hanson Beton langs de Slijkensesteenweg in het Oostendse havengebied. Een transportband, die zand naar een granulator aan de andere kant van de Slijkensesteenweg vervoert, vatte er om nog onduidelijke reden plots vuur. Een gespecialiseerde firma was op dat moment herstellingswerken aan het uitvoeren.

Brand in havengebied verstoort tramverkeer tussen Oostende en De Haan


Werkman overgebracht naar het ziekenhuis

De werkmannen verwittigden meteen de hulpdiensten en probeerden ook het vuur zelf te blussen. Eén van hen raakte daarbij bevangen door de rook en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van Oostende was snel ter plaatse en bestreed het vuur vanop de grond en vanop een elevator. De situatie was snel onder controle, maar er moest nog lang nageblust worden met water en schuim. Omdat de transportband boven de tramsporen hing werd het tramverkeer ernstig verstoord. De Lijn zette zes pendelbussen in tussen de haltes Oostende Station en De Haan Zwarte Kiezel.

Brand in havengebied verstoort tramverkeer tussen Oostende en De Haan


Pas na ruim 2,5uur, nadat de bluswerken afgerond waren en instortingsgevaar kon uitgesloten worden, verliep het tramverkeer opnieuw normaal.

(DJ – foto DJ/CV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.