Bij het bekende bedrijf in de Heirweg Noord in Ingelmunster vatte deze ochtend een koelcel in het magazijn vuur. De brandweer van Ingelmunster snelde meteen ter plaatse, maar de bluswerken zijn nog steeds aan de gang. Ondertussen zijn ook de korpsen van Izegem, Meulebeke en Roeselare opgeroepen.

Het was zaakvoerder Philippe Soenens die een hevige rookontwikkeling opmerkte in een van de diepvriesmagazijnen. "Dinsdagavond was ik er omstreeks 19.30 uur nog geweest, maar dan was alles normaal. Toen ik net zoals op andere werkdagen een halfuur voor aankomst van de twintig medewerkers de deuren ging openen, merkte ik in de diepvrieskamer een hevige rookontwikkeling op."

Philippe Soenens belde meteen de brandweer op. Voor de brandweerlui was het echter heel moeilijk om gemakkelijk in het magazijn te geraken. In het magazijn staan zo'n vierhonderd paletten met bakkerijproducten die in West- en Oost-Vlaanderen geleverd worden aan groothandelszaken.

© Patrick Depypere

De brandweer is nog altijd bezig met het blussen van de brand. De rookontwikkeling is al de hele morgen groot. "Het is erg gevaarlijk om in de loods te komen. Er zijn verschillende kleine brandhaardjes. Doordat paletten boven elkaar staan gestapeld is het risico dat zaken instorten groot", aldus Wim Decoopman van de Ingelmunsterse brandweer.

Eén ding staat nu al vast: de voedingswaren die in het magazijn opgesteld staan, zullen niet meer gebruikt kunnen worden. "Dit is een ramp. Dit is een van de twee grote loodsen. De werknemers hebben deze ochtend nog zoveel mogelijk leveringen uit de andere loodsen af te werken. Wellicht vraag ik de komende dagen de hulp van collega's. Ook zullen we op zoek moeten gaan naar een nieuwe plek om in de tussentijd onze producten te zetten."

Het Ingelmunsterse bedrijf bestaat al vierendertig jaar.

(BFR)