Boezemvrienden sterven bij ongeval met quad in Griekenland, werkgever in zak en as

Axel Vandenheede

Op het Griekse eiland Kos zijn maandag Kevin Vanterwyngen (29) uit Zwevegem en Frederic Boone (31) uit Harelbeke om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Zij werkten beiden bij Zaniboo in Zwevegem en waren boezemvrienden.

De twee waren voor enkele dagen samen op reis vertrokken naar het Griekse eiland Kos om te ontspannen. Maandag hadden ze een quad gehuurd, maar verloren in Psaladi, in het westen van het vakantie-eiland nabij de Turkse kust, de controle over het voertuig. Ze botsten tegen een auto en overleden ter plaatse.

Als een zoon

Bij het bedrijf Zaniboo, waar de boezemvrienden werkten, is de verslagenheid groot. “Ik beschouwde Kevin als een zoon”, aldus zaakvoerder Danny Eggermont, die het nieuws maandag te horen kreeg van zijn broer. “We waren op reis met de mobilhome en reden op dat moment door Italië, maar we zijn meteen teruggekeerd.”

“Een aantal werkmakkers komt vandaag ook uit vakantie en zullen ook naar het bedrijf komen. Sommigen kunnen dat niet omdat ze niet meteen een vliegtuig terug kunnen nemen. In elk geval is iedereen in de firma enorm aangedaan. We werken hier met zowat 15 personen en we zijn een echte familie.”

“Winky was net als Frederic een voorbeeldige medewerker” – Danny Eggermont

Winky, zoals Kevin door zijn maten werd genoemd, was volgens Danny een echt werkpaard. “Hij was enkele jaren geleden van het goed pad af geraakt. Mijn zoon Tom heeft me twee jaar geleden dan gevraagd of ik hem een tweede kans wilde geven. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Boezemvrienden sterven bij ongeval met quad in Griekenland, werkgever in zak en as

“Winky groeide net als Boone, die bij ons een jaartje aan de slag is, tot een voorbeeldige medewerker. Niets was hem te veel, hij deed alles wat je vroeg. Niet één dag is hij in die twee jaar ziek geweest. Toen hij bij mij begon, kampte hij met veel overgewicht. Dat heeft plaats gemaakt voor spieren. Niemand in de betonwereld is fysiek zo sterk. Een beer van een vent. Als hij twaalf uur had gewerkt, ging hij nog fitnessen.”

Normaal nog aan het werk

Kevin heeft enkel nog een zus, Delphine. “Ik zal samen met haar nu alles bekijken”, aldus nog Danny. “Ik zal ook samen zitten met de ouders van Frederic. We willen hen indien mogelijk samen begraven.”

Boezemvrienden sterven bij ongeval met quad in Griekenland, werkgever in zak en as

Daarna volgt een stilte. “Verdorie toch. Winky had net alles op orde. Hij zou deze week normaal nog werken en pas volgende week op reis gaan. Samen met mijn zoon Tom. Maar toen was er die kans om met Frederic naar Kos te gaan. Hen verliezen doet enorm veel pijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.