Boete en rijverbod voor dronken chauffeur die winkeletalage ramde

Redactie KW

Een 27-jarige man die in december vorig jaar de etalage van een winkel in Torhout aanreed, werd dinsdag veroordeeld tot een boete en een rijverbod. De man was bij het ongeval onder invloed van alcohol. “Hij had moeite met het aansteken van een sigaret en verloor daarop de controle”, zei zijn advocaat.

Het ongeval gebeurde in december vorig jaar in de Beerstraat in Torhout. Mike T. (27) verloor daar toen de controle over het stuur van zijn BMW. Hij belandde tegen de etalage en de gevel van de drukkerij en winkel voor kantoorbenodigdheden en schoolgerei Westlandia. De schade aan zowel de wagen als de winkel was aanzienlijk.

De twintiger moest zich in de politierechtbank voor het ongeval verantwoorden. Hij reed toen namelijk met 2,22 promille alcohol in zijn bloed rond. Bovendien was zijn wagen ook niet gekeurd. “Hij was met collega’s het begin van de kerstvakantie gaan vieren”, zegt zijn advocaat. “Daarbij had hij wel enkele glazen gedronken, maar hij voelde zich wel nog in staat om te rijden. Toen hij een sigaret wou aansteken ging het echter fout. Dat lukte niet direct en hij verloor de controle over het stuur. Mijn cliënt heeft het financieel niet breed. Ik zou dan ook willen vragen of u hem op vlak van geldboete zou kunnen sparen.”

De politierechter kon daar echter maar weinig begrip voor opbrengen. Zij besloot dan ook om hem te veroordelen. De twintiger kreeg een geldboete van 1.200 euro, waarvan 300 met uitstel, en een rijverbod van drie maanden. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor psychologische, medische, theoretische en praktische proeven.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.