De brand ontstond rond 7.00 uur zaterdagochtend. Meteen waren er hoge vlammen zichtbaar. Verschillende brandweerposten kwamen ter plaatse om de uitslaande brand te bestrijden. De bewoners konden tijdig het huis verlaten.

Een meisje raakte verbrand aan haar been. "De bewoners zijn op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan", zegt luitenant Francis Vermote van brandweerpost Gistel. De brandweer heeft de situatie onder controle, maar de schade is groot. "De bovenverdieping is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is naar alle waarschijnlijkheid een blikseminslag", voegt hij er nog aan toe.

(DJ)

De brand ontstond rond 7.00 uur zaterdagochtend. Meteen waren er hoge vlammen zichtbaar. Verschillende brandweerposten kwamen ter plaatse om de uitslaande brand te bestrijden. De bewoners konden tijdig het huis verlaten. Een meisje raakte verbrand aan haar been. "De bewoners zijn op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan", zegt luitenant Francis Vermote van brandweerpost Gistel. De brandweer heeft de situatie onder controle, maar de schade is groot. "De bovenverdieping is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is naar alle waarschijnlijkheid een blikseminslag", voegt hij er nog aan toe. (DJ)