Blikseminslag richt grote ravage aan in Oostrozebeke

Redactie KW

De bliksem verwoestte de schoorsteen die naar beneden tuimelde en nagenoeg het complete dak met inbegrip van de aangebouwde veranda vernielde

Het kortstondige onweer op vrijdagavond, omstreeks 21.30 uur, heeft voor een serieuze ravage gezorgd aan een woning in de Tieltsteenweg in Oostrozebeke. De bliksem sloeg in op de woning en verwoestte de schoorsteen die naar beneden tuimelde en nagenoeg het complete dak met inbegrip de aangebouwde veranda compleet vernielde.

Meteen viel de stroom uit en zat ik in het donker

De bewoner die alleen thuis was sinds de dood van zijn echtgenote een paar jaar terug, deed de schrik van zijn leven op. “Ik was net aan het kijken naar de voetbalmatch Liverpool-Dortmund toen een enorme knal en begeleidende lichtflits het complete huis deed daveren. Meteen viel de stroom uit en zat ik in het donker. Ik wist niet meteen wat er gebeurd was. Maar toen ik buiten kwam, merkte ik de puinhoop. Niet alleen de achterkant van het dak is volledig vernield, maar ook de veranda met alle meubilair erin. Ook heel wat elektrische apparaten moesten eraan geloven. De brandweer van Meulebeke was vlug ter plaatse en die hebben meteen een zeil over het dak gelegd, zodat er geen verdere waterinsijpeling was. Gelukkig zat ik niet in de veranda, anders had ik het niet overleefd. Hoe dan ook is de schade enorm. Het achterdak moet volledig vernieuwd worden en de veranda is één puinhoop.”

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.