Omstreeks half vijf werd een deel van de Ingooigemstraat opgeschrikt door een enorme knal. Gelukkig valt de schade mee.

Rond half vijf 's nachts tijdens het warmteonweer schrokken Gino (54) en zijn vrouw wakker door een enorme knal. "Het hele huis beefde, mijn vrouw dacht dat het volledige dak eraf was", vertelt Gino. Het inbraak- en tevens brandalarm loeide meteen en overal was de elektriciteit uitgevallen. Met een zaklamp probeerde Gino tevergeefs in het donker het alarm uit te schakelen, toen begon het hem te dagen dat de sensoren misschien rook op pikten.

Hij liep naar de zolderkamers net onder het dak en op het einde van de zolder hing een zwavelgeur. "In de hoek hing een lucifergeur. Toen heb ik geprobeerd om 1720 te bellen, maar die waren bezet. Ik heb toen onmiddellijk de 112 gebeld, indien er toch ergens vuur mocht zijn.", vertelt Gino. De brandweer kwam heel snel aan en controleerde de isolatie en de dakspanten met een warmtecamera op hitte en dus mogelijke vuurhaarden. Gelukkig werd er niks gevonden, de schade is beperkt tot één baksteen en twee dakpannen. Volgens de brandweer zou een muuranker aan de gevel de bliksem aangetrokken hebben.

Ik ben nu aan het informeren om bliksemafleiders te zetten, je kan nooit veilig genoeg zijn

"Gelukkig hebben we een speciaal systeem in onze zekeringkast waardoor bij een blikseminslag geen enkel apparaat getroffen is. Alles werkt nog perfect. Ik ben heel blij dat we die investering gedaan hebben", vertelt Gino. Deze middag kwam de elektricien om de leidingen en toestellen na te kijken. Hij raadde aan om bliksemafleiders te zetten. "We hebben enorm veel geluk gehad, maar we hebben hieruit geleerd. Je denkt vaak dat gebeurt hier nooit. Tot plots de hel losbreekt boven je hoofd, ik ben nu aan het informeren om bliksemafleiders te zetten, je kan nooit veilig genoeg zijn", besluit Gino.

(XC)

Omstreeks half vijf werd een deel van de Ingooigemstraat opgeschrikt door een enorme knal. Gelukkig valt de schade mee.Rond half vijf 's nachts tijdens het warmteonweer schrokken Gino (54) en zijn vrouw wakker door een enorme knal. "Het hele huis beefde, mijn vrouw dacht dat het volledige dak eraf was", vertelt Gino. Het inbraak- en tevens brandalarm loeide meteen en overal was de elektriciteit uitgevallen. Met een zaklamp probeerde Gino tevergeefs in het donker het alarm uit te schakelen, toen begon het hem te dagen dat de sensoren misschien rook op pikten.Hij liep naar de zolderkamers net onder het dak en op het einde van de zolder hing een zwavelgeur. "In de hoek hing een lucifergeur. Toen heb ik geprobeerd om 1720 te bellen, maar die waren bezet. Ik heb toen onmiddellijk de 112 gebeld, indien er toch ergens vuur mocht zijn.", vertelt Gino. De brandweer kwam heel snel aan en controleerde de isolatie en de dakspanten met een warmtecamera op hitte en dus mogelijke vuurhaarden. Gelukkig werd er niks gevonden, de schade is beperkt tot één baksteen en twee dakpannen. Volgens de brandweer zou een muuranker aan de gevel de bliksem aangetrokken hebben."Gelukkig hebben we een speciaal systeem in onze zekeringkast waardoor bij een blikseminslag geen enkel apparaat getroffen is. Alles werkt nog perfect. Ik ben heel blij dat we die investering gedaan hebben", vertelt Gino. Deze middag kwam de elektricien om de leidingen en toestellen na te kijken. Hij raadde aan om bliksemafleiders te zetten. "We hebben enorm veel geluk gehad, maar we hebben hieruit geleerd. Je denkt vaak dat gebeurt hier nooit. Tot plots de hel losbreekt boven je hoofd, ik ben nu aan het informeren om bliksemafleiders te zetten, je kan nooit veilig genoeg zijn", besluit Gino.(XC)