Bizar ongeval op E17 in Kortrijk: ouder koppel stopt te midden rijstrook

Christophe Lefebvre

Een bizar ongeval zorgde voor veel bekijks op de E17 maandagavond. Een ouder koppel kwam er met hun voertuig tot stilstand, te midden de autosnelweg, waardoor een aanrijding onvermijdelijk werd. Beiden werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De feiten deden zich voor rond 20.30 uur. Het oudere koppel, aan het stuur van hun Seat met Spaanse nummerplaat, kwam er ter hoogte van de verkeerswisselaar aan Hoog Kortrijk tot stilstand, in de richting van de Franse grens. Een getuige kon het voertuig nog maar net ontwijken.

“God weet waarom, maar de chauffeur, een oudere heer, ging er vol in de remmen en kwam tot stilstand”, klinkt het, merkelijk aangedaan door de feiten. “Ik kon de auto nog maar net ontwijken, maar de chauffeur van de SUV die achter me reed kon dat niet meer. Hij reed vol in op de de Seat en enkel omdat hij zo alert reageerde, kon heel wat erger worden voorkomen. Na het ongeval kon het oudere koppel zelf uit de wagen kruipen en lieten ze ons in het Engels weten dat de heer, die aan het stuur zat, dacht dat ze verkeerd waren gereden. Ze besloten dan ook om te stoppen op de pechstrook, alleen hadden ze niet in de gaten dat dit geen pechstrook was maar een rijstrook van de E17.”

Als bij wonder raakte het oudere koppel slechts lichtgewond en werden ze beiden, ter controle, naar het ziekenhuis overgebracht. Door het late uur was de verkeershinder minimaal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.