Bijna jaar na datum opnieuw brand bij houtverwerkend bedrijf in Sint-Pieters

Redactie KW

De Brugse brandweer is woensdag uitgerukt naar houtafvalverwerker Geldof Recycling langs de Pathoekeweg in Sint-Pieters.

Een stapel houtafval was er in brand gevlogen en even werd gevreesd voor een herhaling van de zware brand die in augustus vorig jaar het bedrijf teisterde. Maar zover kwam het niet. “Na de brand van vorig jaar hebben we in samenspraak met het stadsbestuur en de milieudienst de nodige maatregelen getroffen“, stelt zaakvoerder Peter Geldof. “Onze houtstapels zijn tegenwoordig minder hoog dan vroeger en worden van elkaar gescheiden met paden. Zo konden we de smeulende stapel efficiënt isoleren en bestrijden.”

Het bedrijf is momenteel gesloten wegens het jaarlijks verlof. De brand werd dinsdagavond opgemerkt door een alerte buurman. “Hij had een rookgeur waargenomen en bracht ons op de hoogte”, vervolgt Peter Geldof. “We zijn meteen ter plaatse gekomen en hebben de smeulende hoop opengetrokken met een bulldozer. Zo konden we de kern van de brand beter bestrijden. Woensdagochtend hebben we beslist om er ook de brandweer bij te halen.”

Om te vermijden dat het bluswater in het Boudewijnkanaal terecht zou komen bracht de bulldozer het smeulende hout naar de voorzijde van de site, waar de brandweer klaarstond met een waterslang. “Hopelijk duren de bluswerken niet zolang als vorig jaar“, besluit Geldof. Vorig jaar duurden de bluswerken een vijftal dagen. Buurtbewoners moesten toen hun ramen en deuren dicht houden en vissen in het Boudewijnkanaal was een tijdlang verboden omdat vervuild bluswater in de waterloop was gevloeid.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier