Bijgebouw volledig vernield door brand in Sint-Eloois-Vijve

© CLL
Christophe Lefebvre

Een brand vernielde donderdagnamiddag een bijgebouw van een woning in de Emiel Clausstraat in Sint-Eloois-Vijve. Niemand raakte gewond, maar de aanbouw is wel compleet verloren.

Het waren toevallige passanten die rook uit het aangebouwde stuk zagen komen. Enkele buurtbewoners, samen met de reeds aanwezige politie, konden nog een drietal motorfietsen van de oprit verwijderen. “We zagen hoe de vlammen reeds door het dak van dat bijgebouw sloegen en konden ook zien dat de motorfietsen er erg dicht bij stonden”, klinkt het. “We moesten meteen denken aan de benzine die nog in die motoren kon zitten. Samen met de inspecteurs van de politie hebben we die dingen daar weggehaald en in veiligheid gebracht.”

Voordeur geforceerd

De brandweer, die de noodoproep rond 12.20 uur binnen kreeg, snelde ter plaatse om de vuurhaard te bestrijden. “Toen we ter plaatse kwamen, betrof het al een uitslaande brand”, horen we van de officier ter plaatse. “Op het ogenblik van de feiten was niemand van de bewoners aanwezig en moesten we dus de voordeur forceren. Op die manier konden we een frontale aanval op het vuur uitvoeren en kregen we de vlammen erg snel onder controle. Met uitzondering van wat rook- en waterschade bleef de woning zelf gespaard. Het aangebouwde stuk is helaas verloren.”

https://www.youtube.com/watch?v=nqZZTu1Z2eQ

Over de oorzaak is er nog geen duidelijkheid, al zijn er wel enkele vermoedens. “Vermoedelijk moeten we kijken in de richting van de pelletkachel die in het bijgebouw stond“, sluit de officier af. “Of het nu gaat om een probleem in de kachel zelf of eerder de isolatie in de muren, daar kan ik nog geen uitsluitsel over geven.”

Volgens de buren waren de eigenaars van de woning al enkele jaren bezig met een grondige renovatie van de woning, een renovatie die nagenoeg ten einde was. De Emiel Clausstraat bleef een tijdlang voor het doorgaande verkeer afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.