Bewoners ontsnappen aan erger na gaslek door renovatiewerken

Fluvius kwam de gasleiding voorlopig dichten. © JH
Redactie KW

In Houthulst moesten tien bewoners woensdagavond 7 oktober geëvacueerd worden na een gaslek in een woning. Ze ontsnapten gelukkig aan erger want het gaslek bevond zich op amper 10 centimeter van de hoofdleiding van de gastoevoer.

In een zijstraat van de Veldstraat was rond 20 uur een gaslek ontstaan. Dat gebeurde bij ingrijpende renovatiewerken in het huis. De bewoners waren aan de slag met een minigraver toen ze tot hun grote verbazing plots een gasleiding raakten. Op de plannen was er immers helemaal geen sprake van een gasleiding.

Er ontsnapte wat gas en daarom renden de bewoners naar buiten en belden ze de hulpdiensten. De brandweer deed metingen en stelde effectief waarden van gas vast. Daarom werden ook bewoners van de omliggende woningen geëvacueerd. Tien bewoners moesten zo naar buiten.

Oude gasleiding

Bij nazicht bleek het om een oude gasleiding te gaan die vroeger wellicht niet kort genoeg afgesloten is geweest en niet op plan stond. Er was zelfs sprake van een grote dosis geluk want de hoofdleiding van de gastoevoer bevond zich amper 10 centimeter verder dan het gaslek.

Fluvius kwam snel ter plaatse en kon de leiding voorlopig afsluiten met een stop. De leiding wordt later vandaag, donderdag 8 oktober, hersteld. Na een uur mochten de bewoners terugkeren en werd de straat opnieuw vrijgegeven door de brandweer. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier