Bewoners moeten binnen blijven door gaslek, brandweer voert gasmetingen uit in huizen

Door een gaslek in de Colombus in Blankenberge moeten buurtbewoners voorlopig binnen blijven. Dat melden stad Blankenberge en de lokale politie van de zone Blankenberge/Zuienkerke. Het treinverkeer was een tijdlang onderbroken door het incident, maar verloopt inmiddels opnieuw normaal.

Bij werken in de Colombus werd woensdag kort voor 17 uur een middendrukgasleiding geraakt. De brandweer vraagt daarom dat mensen die in de buurt van het gaslek wonen, voorlopig binnen blijven.

Ze krijgen ook de raad om uit de buurt te blijven van ramen en deuren. Concreet gaat het om de omgeving tussen de Kerkstraat, de Polderlaan, de Zeebruggelaan en de Koning Boudewijnlaan. Wie door het incident niet terug kan naar zijn woning, kan voorlopig terecht in dienstencentrum De Bollaard in de Koning Albert I-laan.

Het gaslek bevindt zich ook in de nabijheid van de treinsporen. Daardoor is het treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge momenteel onderbroken. Op het traject wordt wel een vervangbus ingelegd. Ten slotte zijn ook de trainingen op de terreinen van Sport Vlaanderen opgeschort. De hinder zou nog tot rond 19 uur duren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.