Bewakingsagenten redden bestuurder uit brandend voertuig

De bestelwagen ging helemaal in vlammen op.© GF
De bestelwagen ging helemaal in vlammen op.© GF
Redactie KW

Twee bewakingsagenten hebben zaterdagavond om 21 uur het leven gered van de bestuurder van een bestelwagen, die geparkeerd stond op de snelwegparking in Mannekensvere (Middelkerke). Die had om een nog ongekende reden vuur gevat. De bestuurder lag buiten bewustzijn in het voertuig, maar werd door de twee bewakingsagenten op het nippertje uit het voertuig gehaald.

Pjotr en Dimitri, twee bewakingsagenten van T&D Security, waren zaterdagavond van dienst op de parking in Mannekensvere. Het bedrijf staat in voor de bewaking van de snelwegparkings in de strijd tegen mensensmokkel en mogelijke overlast door transitmigranten. Zij merkten als eersten het brandende voertuig op en stelden vast dat de bestuurder nog in zijn bestelwagen lag.

“Ik zag rook komen uit de bestelwagen en riep mijn collega erbij. De chauffeur gaf geen teken van leven, toen we op de ruit klopten. Hij was bewusteloos. Ondertussen was het voertuig al goed aan het branden. Het portier was op slot en daarom hebben we dan de ruit ingeklopt met een brandblusapparaat. We hebben de man uit de wagen gehaald. Ondertussen hadden we ook de brandweer verwittigd en hielden we andere mensen op afstand”, vertelt Dimitri.

De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was bedwelmd geraakt door de rook en liep lichte brandwonden op aan zijn voeten. De bestelwagen ging in vlammen op. Hoe deze brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

Zaakvoerder Michiel Minjauw van T&D Security is trots op zijn agenten. “Ze hebben die man zijn leven gered met hun heldendaad”, zegt hij. (JD)

De uitgebrande bestelwagen.© GF
De uitgebrande bestelwagen.© GF
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.