Bestuurster overlijdt nadat ze met haar wagen volledig onder water gaat in Nieuwpoort

Redactie KW

Donderdagavond omstreeks 19 uur is een bestuurster met haar personenwagen in de Plassendalevaart gereden. Ter hoogte van de Gravensluis ging de vrouw uit de bocht en kwam enkele meters verder in het water terecht. Volgens de procureur wijst alles in de richting van een wanhoopsdaad.

Door een bewakingscamera bij de brug waar de vrouw met haar wagen in het water reed, kon alarm geslagen worden. Duikers en hulpdiensten, waaronder een MUG-team, kwamen snel ter plaatse. Ondertussen was de wagen volledig gezonken en zag men enkel nog een zwakke schijn van de lichten.

De wagen lag in het midden van de vaart, enkele meters onder het wateroppervlak. Duikers konden na enige tijd de bestuurster uit de wagen bevrijden, waarna ze nog lange tijd tevergeefs werd gereanimeerd.

Bestuurster overlijdt nadat ze met haar wagen volledig onder water gaat in Nieuwpoort

Een takeldienst haalde de wagen enkele uren nadien uit het kanaal. In welke omstandigheden de wagen van zijn baanvak plots afweek, wordt nog onderzocht. Van het ongeval zijn waarschijnlijk ook videobeelden die door de politie zullen worden geanaliseerd.

(JTV – foto’ JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier