Bestuurder zat bijna uur gekneld in voertuig na ongeval in Wervik

Redactie KW

De bestuurder reed in op een gloednieuwe vrachtwagen op de N58.

Dinsdagnamiddag reed een BMW in de richting van Komen op de N58. Tussen de rotonde van de Kruiseikstraat en de afrit Komen liep het mis. De man knalde zijdelings op een vrachtwagen die uit de andere richting kwam. De chauffeur van de vrachtwagen zag de zwalpende auto af zich afkomen en deed nog alle moeite om het voertuig te ontwijken, onder meer door in de graskant te rijden, maar hij kon de aanrijding niet meer vermijden.

De vrachtwagen was splinternieuw en was pas een week de weg op. De toegesnelde brandweerlieden van post Wervik en Geluwe hadden bijna een uur nodig om de chauffeur uit de BMW te bevrijden. De man bleef de hele tijd bij bewustzijn, vooral zijn voeten en benen zaten gekneld. Onder mug-begeleiding werd de man gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Getuigen verklaarden tevens dat de man al zwalpend aan het rijden was vanaf Menen. Gedurende de interventie werd het stuk N58 afgesloten voor alle verkeer wat voor verkeershinder zorgde op de secundaire weg tussen Wervik en Komen.

(NFG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier