Bestuurder wijkt uit voor tegenligger, gaat aan het slippen en belandt op zij

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een spectaculair ongeval zorgde woensdag rond het middaguur voor heel wat bekijks in Wevelgem.

De bestuurder van het getroffen voertuig, een oudere man, reed omstreeks 12.30 uur in de Roeselarestraat richting Moorsele. Als verbindingsweg is het er steevast druk op een woensdagmiddag en de weersomstandigheden waren niet optimaal.

Volgens ooggetuigen week de bestuurder van de Peugeot, om een nog onbekende reden, uit voor een tegenligger. Er wordt vermoed dat de chauffeur dacht dat de doorgang te krap zou zijn en hij die tegenligger zou raken. Vervolgens draaide hij, geheel onverklaarbaar, in de richting van diezelfde tegenligger uit waardoor het tot een aanrijding kwam.

De blauwe Peugeot ging aan het slippen en raakte een ander, geparkeerd voertuig. Door de impact keerde de personenwagen om en kwam hij, dwars over de rijweg, tot stilstand. De brandweer moest ter plaatse komen om de chauffeur uit de wagen te bevrijden. Als bij wonder kwam hij er met slechts enkele lichte verwondingen van af.

De Roeselarestraat werd een tijd lang voor het doorgaand verkeer afgesloten, waardoor er her en der wat opstoppingen te bespeuren waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier