Bestuurder rijdt pardoes tegen gevel KBC-bank in Kortemark

Redactie KW

De bestuurder van een Audi is zondagochtend het bankkantoor van KBC binnen gereden in Kortemark.

Bij het afslaan van de Markt naar de Pastoor Blanckestraat, waar het kantoor op de hoek ligt, ging het fout. De man misrekende en reed pardoes tegen de gevel van de bank. Het gaat om een klein stuk buitengevel waar binnen de verwarming aan was bevestigd. De gevel plooide naar binnen en de verwarming kwam los. Ook een raam naast de gevel plooide en barstte gedeeltelijk. De schade in het bankkantoor is groot, maar kan opgeruimd worden. De automaten zijn niet beschadigd. De bankdirecteur en de beveiliging van G4S komen ter plaatse.

Bestuurder rijdt pardoes tegen gevel KBC-bank in Kortemark

De bestuurder (46) van de Audi kon zelf uit zijn wagen stappen en de brandweer en politie kwamen ter plaatse. De man raakte niet gewond en woont in de buurt woont. Naar eigen zeggen wou hij in de straat parkeren maar zette hij zijn versnelling in de verkeerde stand en reed vooruit in plaats van achteruit. “De man legde bij onze diensten ook een positieve ademtest af waarna zijn rijbewijs voor 15 dagen werd ingetrokken”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder. “Gelet op zijn toestand werd hij ook bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de politiecel om te ontnuchteren.” Hij reed bovendien onder invloed van cocaïne en amfetamines. Hij had ook liefst 2,51 promille in zijn bloed. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.

De brandweer zal binnen de talrijke brokstukken in de bank opruimen en de gevel terug op zijn plaats duwen. Daarna wordt alles ondersteunend met schoren. Omdat het geen draaggevel is, is er niet meteen instortingsgevaar. Normaal zal het kantoor na de opruimingswerken terug toegankelijk zijn voor klanten. Vandaag blijft het kantoor in elk geval dicht.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier