Bestuurder overleeft als bij wonder zwaar ongeval in Veldegem

Redactie KW

Woensdagavond even voor middernacht is de bestuurden van een kleine personenwagen aan de dood ontsnapt bij een bijzonder zwaar ongeval in Veldegem bij Zedelgem.

Een bestuurde van een Renault Clio die op de Torhoutsesteenweg in de richting van Torhout reed, merkte de rotonde ter hoogte van de Koning Albertstraat in Veldegem niet of te laat op. Hij ging er van de weg en ramde een paar verkeersgeleiders en twee verlichtingspalen.

Een van de palen knapte af en kwam de oprit van een woning terecht. De klap was enorm. Vervolgens werd de wagen tegen twee bomen geslingerd.

Wonder

Door de impact met de tweede boom werd de wagen opnieuw op de baan geslingerd en kwam hij op het linker rijvak terecht. De motor van de wagen bleef 30 meter verderop bij de tweede boom liggen. De batterij van de auto lag meer dan 50 meter verder op het fietspad.

Als bij wonder kon de bestuurder zelf uit de totaal verhakkelde wagen kruipen. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Buurtbewoners die door de enorme klap opgeschikt werden en naar buiten kwamen konden hun ogen niet geloven. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om vaststellingen te doen en de weg die met brokstukken bezaaid was te reinigen. Door het ongeval was de weg in beide richtingen voor het autoverkeer afgesloten.

(JVMA)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.