De chauffeur reed door en het duurde een tijdje voor er hulp kwam opdagen. Blijkbaar stopte geen enkele wagen om de onfortuinlijke student te helpen.

"Ik kreeg telefoon van Arne rond 12.10 uur", vertelt Koen Verduyn, de papa van Arne. "Hij zei me dat hij omver gereden was en vroeg me of ik kon komen. Gelukkig heeft hij me zelf kunnen bellen met zijn gsm, want er daagde niet echt hulp op langs die weg. Ik trof hem aan langs de Steenstraat, tussen het Roggeveld en Werken. Hij was alleen op weg naar huis met zijn fiets. Hij is bij mij in de wagen gekropen en ik was van plan hem onmiddellijk naar het ziekenhuis te brengen. Ik heb op weg naar het ziekenhuis zelf de ambulance gebeld, want het was blijkbaar ernstiger dan eerst gedacht."

Je moet toch op z'n minst je verantwoordelijkheid nemen, stoppen en hulp bieden?

"Momenteel ligt hij nog steeds in het ziekenhuis met een gebroken schouderblad. Ook zijn longen zijn getoucheerd en hij heeft een lichte bloeding aan de milt. Ik vraag me af waarom deze chauffeur is doorgereden. Je moet toch op z'n minst je verantwoordelijkheid nemen, stoppen en hulp bieden? Dit kan iedereen overkomen en niemand doet zoiets opzettelijk, maar doorrijden is nu toch het laatste wat je mag doen? Er zijn geen getuigen en we weten dus niets over kleur, merk of nummerplaat van de auto. Ook Arne heeft net voor of na het ongeval niets gezien. Wie toch iets mocht gezien of opgemerkt hebben, kan contact opnemen met de politie."

(JDK)