Bestuurder heeft veel geluk wanneer hij met oldtimer in gracht belandt langs E40 in Veurne

© foto JT
Redactie KW

Op de E40 in Veurne gebeurde vrijdagmiddag een spectaculair ongeval. Een Volkswagen oldtimer ging er van de weg af en eindigde op zijn dak in de gracht.

Het ongeval gebeurde even voor 15 uur tussen Veurne en Adinkerke op zowat anderhalve kilometer voor de afrit van Adinkerke. Een man die met de wagen in de richting van Frankrijk reed week plots van zijn rijbaan af. De man verklaarde dat hij van zijn werk kwam en in slaap was gesukkeld. Zijn Volkswagen Golf dook de gracht in en eindigde op zijn dak in de sloot. Gedurende de takeling door een FAST-team uit Oostduinkerke werd de rechterrijstrook een tijdlang afgesloten.

De man had heel veel geluk dat de wagen dwars over de gracht kwam te staan waardoor er nog voldoende plaats was tussen het dak en de bodem van de sloot. Zo kon de man op eigen kracht zijn wagen verlaten. De man raakte uiteindelijk lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De wegpolitie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen en de brandweer plaatste er signalisatie. Er was zo beperkte verkeershinder. De Volkswagen Golf, een oldtimer, werd getakeld, maar raakte zwaar beschadigd. Mogelijk is de wagen helemaal vernield. (JH)

Gisteren gebeurde ook al een ongeval ter hoogte van Middelkerke. Daar kwam een bestelwagen op zijn dak terecht en versperde twee rijstroken in de richting van Frankrijk. (JH/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier