Bestuurder gewond bij zoveelste botsing op kruispunt

Redactie KW

Een BMW en een Mercedes zijn zaterdagavond betrokken geraakt bij een zoveelste ongeval op het kruispunt van de Zandbergstraat en de R8 in Kortrijk. De bestuurder van de bestelwagen werd door een ziekenwagen naar de spoeddienst van het AZ Groeningeziekenhuis overgebracht

Een BMW en een Mercedes zijn zaterdagavond betrokken geraakt bij een zoveelste ongeval op het kruispunt van de Zandbergstraat en de R8 in Kortrijk. Dat gebeurde omstreeks halfnegen. Een witte BMW volgde de R8 in de richting van Stasegem, vanuit het kruispunt ‘Den Hert’. Op het kruispunt met de Zandbergstraat werd de BMW aangereden door de bestelwagen, een Mercedes, die vanuit de Spoorwegstraat linksaf sloeg om het kruispunt te dwarsen en richting de Zandbergstraat te rijden.

Verkeerslicht weggemaaid

Beide voertuigen werden door de klap weggeslingerd. De bestelwagen, bestuurd door een man uit Waregem, maaide eerst nog een verkeerslicht op de hoek van het kruispunt omver voor deze tot stilstand kwam. De BMW ging op zijn beurt aan het tollen en miste op een haar na een verkeersbord voor deze tientallen meter verder dwars op het linkerrijvak tot stilstand kwam.

De bestuurder van de BMW, een jongeman uit Kortrijk die frietjes thuislevert voor een Kortrijkse frituur, bleef in eerste instantie ongedeerd, maar kloeg kort na het ongeval over pijn. De man zou een dokter opzoeken voor een check-up. De bestuurder van de bestelwagen raakte gewond en werd door een ziekenwagen naar de spoeddienst van het AZ Groeningeziekenhuis overgebracht, zijn passagier bleef ongedeerd.

Gevaarlijke verkeerssituatie

Tijdens de vaststellingen en takelwerkzaamheden bleef de R8 richting Stasegem enige tijd volledig afgesloten. De brandweer kwam met een beperkte ploeg ter plaatse voor het opruimen van het wegdek, die door de klap bezaaid lag met brokstukken.

Als gevolg van het omgewaaide verkeerslicht werkten ook de andere verkeerslichten op het kruispunt niet meer, wat leidde tot gevaarlijke en verwarrende situaties bij andere automobilisten. Het intussen beruchte kruispunt van de R8 met de Zandbergstraat was de afgelopen jaren vaker het decor voor tientallen zware verkeersongevallen, vaak met gewonden of zware ravage tot gevolg. (NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.