Bestuurder die dodelijk ongeval op E40 veroorzaakte had gedronken en leende auto van vriend

© (Foto JT)
Redactie KW

Op de E40 in Nieuwpoort richting het binnenland is zaterdagnacht een 22-jarige bestuurder om het leven gekomen na een horrorcrash. De Fransman werd in zijn Renault Twingo achteraan aangereden door een pick-up en knalde tegen een bord van de parking in Mannekensvere.

De bestuurder van de Dodge Ram, die de pick-up van vrienden had geleend en had gedronken, zette het eerst op een lopen. Intussen zit de twintiger uit Nieuwpoort in de cel.

Het zware ongeval gebeurde rond 4.30 uur. De Dodge Ram reed met hoge snelheid in op de Renault Twingo. Die vloog te pletter tegen het verkeersbord dat de E40-parking van Mannekensvere aanduidt. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden alleen het overlijden van de 22-jarige Fransman vaststellen. Hij was op slag dood. Van de Renault blijft amper iets over. De Dodge Ram stond na de klap vijftig meter verder in een weiland naast de snelweg, eveneens zwaar verhakkeld.

De bestuurder van het aanrijdende voertuig was niet meer op de plaats van het ongeval toen de politie ter plaatse kwam. Hij was naar het ziekenhuis getrokken en naderhand heeft hij opnieuw met de politie contact opgenomen. Hij werd gearresteerd voor de duur van het onderzoek en is ondertussen verhoord door de wegpolitie”, laat het parket van Brugge weten. Tijdens de vaststellingen van de politie kwamen de eigenaar van de Dodge Ram ook opdagen op de plaats van het ongeval. Hij had zijn voertuig uitgeleend aan een vriend, de bestuurder, een twintiger uit Nieuwpoort met een aannemingsbedrijf.

De bestuurder had gedronken, wordt bevestigd door een gerechtelijke bron. Hij blies licht positief. “Het onderzoek spitst zich nu enerzijds toe op de omstandigheden van het ongeval, en anderzijds op de vraag of de man zich heeft willen onttrekken aan de nuttige vaststellingen. Het rijbewijs van de bestuurder werd voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken”, voegt het parket van Brugge nog toe. Of de bestuurder wordt aangehouden, hangt af van de onderzoeksrechter. Daar is tot 48 uur na het ongeval tijd voor.

Ook de eigenaar van het voertuig werd verhoord door de politie. Wat vooraf ging een het ongeval en op welke manier de wagen werd uitgeleend, wordt eveneens onderzocht. “Mijn cliënt was eveneens erg geschrokken van wat er is gebeurd. Dit is niet wat je verwacht als je je wagen uitleent”, reageert Thomas Bailleul, advocaat van de eigenaar van het voertuig.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier