Bestelwagen rijdt in staart van file op E17 in Aalbeke

Christophe Lefebvre

Maandagnamiddag rond 16.30 uur reed een kleine bestelwagen in de staart van een file op de E17. De chauffeur, een Fransman die in België werkt, moest door de brandweer worden bevrijd.

De eerste dag van de versoepelde coronamaatregelen, liet zich meteen ook voelen op de weg. Het verkeer was er drukker dan de afgelopen weken en vooral ter hoogte van de grensovergang met Frankrijk was het een ganse dag aanschuiven. Tijdens de avondspits was de file, vooral bestaande uit vrachtverkeer, te zien tot in Aalbeke.

De chauffeur van een witte bestelwagen met Franse nummerplaat, merkte de file te laat op en reed vol in op een stilstaande vrachtwagen. “Oorspronkelijk werden wij enkel opgeroepen om extra signalisatie te voorzien, voor de ziekenwagen die reeds ter plaatse was”.

De brandweerofficier van dienst merkte al snel op dat het grote materiaal moest worden ingezet. “De chauffeur zat gekneld in het voertuig en we moeten hem dan ook, via de kofferruimte, bevrijden. Extra materiaalwagens kwamen ter plaatse, waardoor we het slachtoffer los kon krijgen. Tijdens de interventie bleef de man bij bewustzijn, waarna hij met zijn verwondingen naar het ziekenhuis werd overgebracht”.

Door de combinatie van het ongeval en de hinder, afkomstig van de gesloten grensovergang, stapelde het verkeer zich al snel op. Dit bracht heel wat vertraging met zich mee voor de mensen die in de richting van de grens reden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.