Bestelwagen brandt volledig uit op de ring in Bissegem

Van de wagen bleef niet veel meer over. © CL
Christophe Lefebvre

Vrijdagnamiddag brandde een voertuig volledig uit op de binnenring in Bissegem. Niemand raakte gewond maar de brand bracht heel wat verkeershinder met zich mee.

Rond kwart voor vijf reed de bestuurder van de kleine witte bestelwagen op de R8. Ter hoogte van de afrit Bissegem merkte de chauffeur, een oudere man, dat er binnenin zijn auto rook verscheen. “Er moet ergens onder het dashboard brand zijn ontstaan” laat hij weten. “Ik kon de bestelwagen zelf nog aan de kant zetten waarna ik probeerde om het vuur te lijf te gaan met mijn brandblusser. Het was echter een hopeloze zaak want in geen tijd stond mijn voertuig in lichterlaaie. Zelf ben ik ongedeerd maar het is natuurlijk schrikken zoiets. Toen ik zag dat mijn bestelwagen door de vlammen werd opgeslokt ben ik gewoon weggelopen. Ik wilde geen risico nemen”.

De brandweer was in geen tijd ter plaatse maar kon enkel maar toezien hoe het vuur de bestelwagen tot een smeulend karkas had herleid.

Het verkeer op de binnenring, in de richting van Kortrijk-West, moest een tijdlang over een rijstrook worden gebracht. De zo al erg moeilijke avondspits werd op die manier nog uitdagender gemaakt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.