Bernadette (60) uit Werken overlijdt een halfjaar na zwaar ongeval in Torhout

In de nacht van 21 op 22 mei vond in Torhout een dodelijk ongeval plaats. De 44-jarige bestuurder uit Menen had op dat moment een rijverbod én werd eerder al 41 keer veroordeeld door de politierechtbank. Nu is er ook een tweede slachtoffer overleden aan haar verwondingen.

Het ongeval vond destijds plaats in de Oostendestraat in Torhout. © Foto JS

Het ongeval gebeurde destijds langs de Oostendestraat in Torhout. Wim B. uit Menen reed er met een bestelwagen in de richting van Oostende toen hij in de bocht aan het kasteel van Wijnendale de controle over het stuur verloor. Hij reed door de middenberm en kwam in botsing met een wagen die in de richting van Torhout reed. De 64-jarige bestuurder uit Staden liet hierbij het leven. Twee passagiers werden met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook Bernadette Roelens bezweek nu aan haar verwondingen.

Bernadette na ruim halfjaar overleden

Eric Deseure en zijn vrouw Bernadette Roelens uit Werken werden tijdens de nacht van maandag op dinsdag opgepikt door hun vrienden Laurent Vermeersch en Ingrid Persyn uit Staden. De dames zouden in Brugge de bus richting Charleroi opstappen, om uiteindelijk in het Spaanse Malaga een weekje van de zon te genieten.

Bernadette Roelens verkeerde meteen na het ongeval in levensgevaar en bezweek uiteindelijk vorige vrijdag.
Bernadette Roelens verkeerde meteen na het ongeval in levensgevaar en bezweek uiteindelijk vorige vrijdag.© Rouwcentrum Logghe

Ze waren mooi op tijd om de bus van 2 uur ‘s nachts te halen, tot de fatale botsing met Wim B. Bestuurder Laurent overleefde de klap niet, Ingrid was zwaargewond en Bernadette vocht sindsdien voor haar leven. Vorige vrijdag verloor Bernadette helaas die strijd op 60-jarige leeftijd.

Enorm strafblad

Aanrijder Wim B. lapte op het moment van de crash een rijverbod aan zijn laars, was amper vier dagen vrij uit de cel en werd eerder al 41 keer door de politierechter veroordeeld. Zijn strafblad was op het moment van de feiten al elf bladzijden (!) lang. Zo liep hij de voorbije jaren veroordelingen op voor diefstallen, afzetterij, schriftvervalsing, oplichtingen, faillissementsmisdrijven, drugdelicten, inbreuken inzake voeding en uitgifte van ongedekte cheques.

De familie van Bernadette Roelens reageerde kort na het ongeval al woedend, terwijl ze toen nog waakten bij haar ziekenbed. “Als ik lees dat die man al zoveel keren veroordeeld is en toch nog altijd vrij rondloopt en met een auto mag rijden, waar zijn we dan mee bezig?”, vroeg haar man Eric zich af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.