Bermbrand in Lendelede tijdig opgemerkt

© CLY
Redactie KW

Woensdag omstreeks 16 uur werd een bermbrand opgemerkt naast de gebouwen van de champignonkwekerij Monseré in de Lampernissestraat in Lendelede.

In de verdroogde berm tussen de gebouwen waren vermolde knotwilgen aan het branden en de kans bestond dat het vuur zou overwaaien naar de champignonkwekerij van Monseré, waar veel muren zijn opgetrokken in polyester en dus zeer brandbaar zijn. “Ik had al een tijdje een vreemde rookgeur opgemerkt, maar wist niet meteen waar die vandaan kwam“, aldus Krist Monseré, die als eerste de bermbrand opmerkte. “Ik ging even zien en merkte dat de berm tussen mijn bedrijf en de buren in brand stond. Met die hevige wind was ik echt bang dat het vuur zou overslaan naar mijn gebouwen en dan was een catastrofe niet te overzien. Het vuur was ook al genaderd tot op een meter van een zeer brandbare dennenhaag. Ik heb meteen de brandweer van Lendelede gealarmeerd en die was vlug ter plaatse om het vuur te doven.”

Volgens de brandweeradjudant was de bermbrand te wijten aan overgewaaide gensters van een afvalvuurtje dat de buurman stookte in een ton. Door de alerte eigenaar van de champignonkwekerij kon erger voorkomen worden en bleef alles beperkt tot het blussen van een smeulende houtberm.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier