Bejaarde vrouw slachtoffer van CO-vergiftiging in Pittem

Redactie KW

In Pittem was er zondagmiddag een geval van CO-vergiftiging. Toen de oude vrouw met de Mug-heli overgebracht werd naar het ziekenhuis verkeerde ze in levensgevaar.

Het was omstreeks 13.40 uur toen de brandweer een oproep kreeg. Een buurman vond het raar dat hij zijn buurvrouw nog niet gezien had en ging een kijkje nemen. Toen hij aankwam was de deur op slot en was er vanuit het raam rook te zien. De hond reageerde niet op het geklop op de deur. Dat vond de buur verdacht en hij contacteerde onmiddellijk de hulpdiensten.

Toen de brandweerdienst van Pittem aankwam merkte men op dat het er ernstig aan toe ging. De oude dame was bewusteloos. De ambulance kwam ter plaatse en kort nadien werd de Mug-heli opgeroepen. De dame werd overgebracht naar het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge. Ze verkeert in levensgevaar. De brandweer stelde een te hoge CO-waarde vast in de woning. Het natuurlijke CO-gehalte in de omgevingslucht bedraagt 2,2 ppm. In de getroffen woning werd een waarde van 340 ppm gemeten. De CO- intoxicatie kwam tot stand door het in gebruik nemen van een oude kolenkachel.

(NS – Foto NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier