https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bejaarde fietser (84) uit Moorsele sukkelt in Heulebeek en overlijdt

Slachtoffer Jacques Destadsbader was een fervente supporter van KV Kortrijk. © gf
Redactie KW

In de Heulebeek in Moorsele (Wevelgem) is zaterdagnamiddag het levenloze lichaam van een 84-jarige man uit de buurt gevonden. Vermoedelijk is hij onwel geworden op zijn fiets, waarna hij via een steile oever in het water is gesukkeld. Slachtoffer Jacques Destadsbader was een fervent supporter van KV Kortrijk.

Rond 15 uur merkte een vrouw die met haar hondje aan het wandelen was langs een wandel- en fietspad aan de Noordkouter, tussen de Overheule- en de Ledegemstraat, een wit kledingstuk op aan een brugje over het water. Ze verwittigde de hulpdiensten.

Onwel geworden

Een mugteam, een ambulance en verschillende brandweer- en politiewagens snelden ter plaatse. In de beek bleek inderdaad het levenloze lichaam van een man te liggen. Net voor het water lag zijn fiets.

Vermoedelijk was de man onwel geworden net voor hij het brugje over het water wou op fietsen en is hij daarna langs de steile oever naar beneden gevallen. Voor de man kon geen hulp meer baten. Hoelang hij al in de beek lag, is niet duidelijk.

Frituur Magalie

Slachtoffer Jacques Destadsbader had ’s middags nog een bezoek gebracht aan frituur Magalie in Moorsele. “We zijn enorm geschrokken toen we hoorden dat hij was gestorven”, klinkt het daar.

“Er was niks aan Jacques te merken. Niets deed vermoeden dat hij wat later zou overlijden. We zijn waarschijnlijk de laatsten die hem nog levend gezien hebben.”

200 tot 300 kilometer per week

“Vader was inderdaad nog in goede gezondheid”, reageert zoon Peter uit Gullegem. “Het is hard hem op zo’n manier te moeten verliezen. Hij was bijna dagelijks met zijn elektrische fiets op weg, wel twee- tot driehonderd kilometer per week.”

Tijdens zijn loopbaan was Jacques chauffeur bij Bosschaert in Kortrijk. Hij stond ook bekend als rasechte Veekaasupporter. “Al meer dan zestig jaar”, weet Peter. “Normaal zou hij zondagavond de wedstrijd tegen Gent nog meepikken.” Naast zoon Peter laat Jacques ook een tweede zoon Jan achter. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.