Bejaarde dame zwaargewond bij spectaculair verkeersongeval: chauffeur onder invloed

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Een bestelwagen veroorzaakte zaterdagmiddag een zwaar ongeval in Oostende. Een vrouw, die met haar rollator aan het wandelen was op het voetpad werd daarbij geraakt en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

In de Stuiverstraat, vlakbij de stedelijke begraafplaats, in Oostende gebeurde zaterdag kort na de middag een spectaculair verkeersongeval.

De bestuurder van een bestelwagen verloor om onbekende reden de controle over het stuur en ramde daarbij vier geparkeerde wagens, enkele houten paaltjes, een verlichtingspaal en kwam 100 meter verder tot stilstand op het voetpad. Een van de aangereden wagens werd daarbij weggeslingerd en raakte een oudere vrouw die op dat moment met haar rollator aan het wandelen was op het voetpad.

“De vrouw werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze wordt geopereerd. Ze liep verschillende breuken op. Ze verkeert echter niet in levensgevaar”, vertelt korpschef Philip Caestecker van de Oostendse politie.

“Het ongeval veroorzaakte vooral veel stoffelijke schade. De chauffeur, een 43-jarige man uit Oudenburg, legde een negatieve ademtest af, maar tekende wel positief op drugs.”

De chauffeur raakte niet gewond bij het ongeval. Het parket trok het rijbewijs van de man meteen voor 15 dagen in. De bestelwagen werd getakeld en de brandweer werd ter plaatse gevraagd om de straat proper te maken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten