Bejaard koppel rijdt met wagen de trap af in Oostende en blijft steken

De bestuurder moet een verkeerde inschatting gemaakt hebben en reed prompt de trappen af waardoor de wagen bleef steken. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Met een wagen de trap afrijden, het is duidelijk geen goed idee. Woensdagmorgen kwam een wagen op de Zeedijk in Oostende terecht om uiteindelijk op de trappen te belanden die leiden naar de fonteinen ter hoogte van het Zeeheldenplein.

Met de auto op de zeedijk rijden is verboden, maar toch slaagde een koppel tachtigers erin om met hun Suzuki de zeedijk op te rijden. “Die mensen wisten zelf niet hoe ze op de zeedijk terechtgekomen waren. Het ging om een koppel uit Sint-Agatha-Berchem dat in Oostende op vakantie was en waarschijnlijk niet bekend was met de situatie“, laat commissaris Kris Allary van de Oostendse politie weten.

Het koppel reed in de richting van de Visserskaai en wou waarschijnlijk weer de weg oprijden. De bestuurder moet een verkeerde inschatting gemaakt hebben en reed prompt de trappen af waardoor de wagen bleef steken. De politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op. Niemand raakte bij het ongeval gewond, maar het koppel was wel onder de indruk. De auto werd getakeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier