Een zware bedrijfsbrand heeft donderdag drie bedrijven op dezelfde site in de Europastraat in Bavikhove in de as gelegd. De deskundige van het parket van Kortrijk heeft de zaak onderzocht en kwaad opzet uitgesloten. De brand zou te wijten zijn aan een gebrekkige technische installatie.

Vrijdag om 8.30 uur werd ook het laatste in de perimeter gelegen gedeelte van de Kervijnstraat vrijgegeven, nadat metingen van de brandweer aantoonden dat de omgeving veilig is. Alle inwoners konden toen terug naar huis. De maatregel was vooral preventief en bedoeld om de buurtbewoners geen hinder te laten ondervinden van de neerslaande rook bij het nablussen.

Een zware bedrijfsbrand heeft donderdag drie bedrijven op dezelfde site in de Europastraat in Bavikhove in de as gelegd. De deskundige van het parket van Kortrijk heeft de zaak onderzocht en kwaad opzet uitgesloten. De brand zou te wijten zijn aan een gebrekkige technische installatie.Vrijdag om 8.30 uur werd ook het laatste in de perimeter gelegen gedeelte van de Kervijnstraat vrijgegeven, nadat metingen van de brandweer aantoonden dat de omgeving veilig is. Alle inwoners konden toen terug naar huis. De maatregel was vooral preventief en bedoeld om de buurtbewoners geen hinder te laten ondervinden van de neerslaande rook bij het nablussen.