Beachbar Bondi Beach in Oostende krijgt opnieuw inbrekers over de vloer

In amper een week tijd kreeg Bondi Beach al twee keer inbrekers over de vloer. © JRO
Redactie KW

In Oostende werd maandag opnieuw ingebroken in Beachbar Bondi Beach. De politie van Oostende bevestigd dat er een man van vreemde origine opgepakt werd.

Omstreeks 6 uur maandagmorgen ging het inbraakalarm af van de beachbar. De eigenares van de zaak verwittigde meteen de politie. Die was erg snel ter plaatse. Volgens de uitbaatster werd opnieuw een raam aan diggelen getrapt en was de man op zoek naar geld en drank. De man raakte gekwetst door het kapotte glas.

“Het alarm installeerden we vorig jaar al, omdat we daarvoor al enkele keren het slachtoffer geworden waren van inbraak”, vertelt Melanie Annys. “Dit seizoen is het ondertussen al de vierde keer dat er bij ons ingebroken wordt. Waarom er zoveel bij ons wordt ingebroken? Geen idee. Misschien zijn wij een gemakkelijk doelwit omdat we vanop de zeedijk moeilijk zichtbaar zijn? Misschien denken de inbrekers dat ze daardoor vrij spel hebben. Hoe dan ook, ik hoop dat het de laatste was want elke keer opnieuw zijn wij het die opdraaien voor de schade.”

De dader werd opgepakt door de politie. “We konden een verdachte ter plaatse aantreffen. Het gaat om een man van vreemde origine. Of die man illegaal in het land verblijft is momenteel nog niet geweten. Het onderzoek loopt nog. Maar ik bevestig inderdaad de aanhouding van een man”, klinkt het bij politiecommissaris Kris Allary.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier