De wagen werd een vijftiental meter meegesleurd en kwam tot stilstand in een afsluiting naast de sporen. De brandweer van De Panne kwam ter plaatse, alsook een MUG-dienst en een ziekenwagen. De vrouwelijke bestuurder kon vrij gemakkelijk uit haar wagen worden bevrijd, liep wel enkele hoofdwonden op en werd naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht.

Het tramverkeer ondervond weinig hinder van het ongeval omdat het andere spoor niet was belemmerd. Aan deze overweg, voorzien van een geluidssignaal en een waarschuwingsbord met knipperlicht, zijn in het verleden al enkele zware aanrijdingen gebeurd, waarbij telkens gewonden vielen.

Sensibilisering

"De chauffeur stak de sporen over zonder te kijken. De bestuurder van de Kusttram heeft nog via bel- en noodsignaal de bestuurder van de wagen proberen te waarschuwen maar een aanrijding kon niet vermeden worden," reageert De Lijn op het ongeval. "Net omwille van dergelijke ongevallen door onoplettendheid of verstrooidheid investeert De Lijn niet alleen in infrastructuur, signalisatie en opleiding en opvolging van chauffeurs maar ook in de sensibilisering van de weggebruikers aan de kust. De Kusttram, die omwille van zijn groot gewicht een aanzienlijke remafstand heeft, heeft immers altijd voorrang."

De Lijn stelde eind juni haar nieuwe veiligheidscampagne voor met als centraal figuur de verstrooide Onni. Met behulp van Onni wil De Lijn alle weggebruikers aan de kust waarschuwen om altijd aandachtig te zijn en uit te kijken bij het naderen van tramsporen.

(JTV/mlt - foto JTV)