Auto vat plots vuur in Ramskapellestraat in Kortrijk

Redactie KW

Rond 10 uur deze voormiddag vatte een donkere Volkswagen spontaan vuur in de Ramskapellestraat in Kortrijk. De oorzaak zou volgens de eerste evaluatie van de brandweer een technisch defect zijn.

Het was een van de buurtbewoners die de brandweer verwittigde toen er iets na 10 uur een grote stinkende rookwolk boven de doodlopende Ramskapellestraat hing. Die snelde aanvankelijk ter plaatse met een blusvoertuig, maar moest al snel de hulp inroepen van een tweede en een derde wagen. Ook de politie kwam ter plaatse met een combi om de verzamelde buurtbewoners op een afstand te houden.

Volgens de brandweer was er geen kwaad opzet in het spel maar vatte de auto wellicht vuur door een technisch defect. Er lekte ook even brandende benzine uit de wagen maar dat was volgens de brandweerman geen reden tot bezorgdheid. Een speciale pomp was wel nodig om de kap van de auto open te wrikken zodat de brandweer alles goed kon nablussen.

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1275

Autobrand in Ramskapellestraat

Auto vat spontaan vuur in de Ramskapellestraat in Kortrijk. De brandweer is er gelukkig snel bij.

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Maandag 19 november 2018

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/258903628134053/500

Er zijn geen slachtoffers gevallen. De eigenares van de wagen was op het moment van de brand niet aanwezig. Haar schoonbroer kon wel zijn wagen nog redden die vlak voor het brandende voertuig geparkeerd stond. Ook hij is geschrokken maar ongedeerd. Het verkeer ondervond geen hinder van het gebeuren. (AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier