Auto schuurt tegen gevel en belandt in achtertuin

Langs de Vaartdijk-Zuid tussen Leffinge en Snaaskerke is donderdag iets over 16 uur een auto tegen een gevel gecrasht en vervolgens nog een heel eind doorgereden in een tuin. Vermoedelijk werd de bestuurster onwel of viel ze in slaap.

De bestuurster van de Volkswagen Tiguan reed in de richting van Snaaskerke en week plots af van haar rijvak, zonder dat er andere voertuigen bij betrokken waren. Ze reed via de graskant over het voorland, ramde enkele struiken, scheurde met de zijkant van de wagen tegen een gevel van een woning en reed nog een twintigtal meter verder.

Haar wagen ramde nog verschillende boompjes en paaltjes om uiteindelijk tot stilstand te komen tegen enkele reclameborden. De schade aan de wagen, de woning en de tuin is niet min.

Bij bewustzijn

“Ik dacht eerst dat er een frontale botsing gebeurd was voor mijn deur. Ik zat op dat moment in de zetel”, vertelt bewoner Gabriël Cuvelier (84). “Toen ik de wagen zag, nam ik meteen de telefoon om de hulpdiensten te bellen. Een andere bestuurder was al gestopt en meldde dat de bestuurster bij bewustzijn was en uiterlijk geen verwondingen had.”

“Ze kon evenwel niet uit de wagen en daarom is de brandweer haar komen bevrijden”, doet de man zijn verhaal. De vrouw werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk werd ze onwel of viel ze in slaap.

Barst in gevel

“Ik ben opgelucht dat de lichamelijke tol meevalt. De gevel is dan wel beschadigd, maar het had veel erger gekund. Voor hetzelfde geld was de auto binnen in de woonkamer gereden. Dat zou een heel ander verhaal zijn geweest.”

“Toch is er behoorlijk wat herstelwerk, aangezien er een barst in de gevel zit. Ook in de tuin is er behoorlijk wat schade. Maar alles valt te herstellen. De verzekeringsexpert komt straks al”, besluit de man. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en is wellicht rijp voor de schroothoop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.