Auto rijdt in Leie in Lauwe: kreet om aandacht? Familielid springt bestuurder achterna

© (Foto CL)
Redactie KW

Rond 21.30 uur kwam het alarmsignaal bij de brandweerzone Fluvia binnen. Een voertuig was aan Lauwe Brug in het water terechtgekomen. Meteen werden de grote middelen ingezet en verschillende brandweerposten kwamen ter plaatse, versterkt door het duikersteam van Menen.

Was het een wanhoopsdaad of een kreet om aandacht? Veel vragen blijven onbeantwoord na een spectaculaire daad en een al even spectaculaire redding deze avond, aan de Leieboorden.

De eerste hulpverleners ter plaatse konden twee personen uit het water redden en de achterlichten van een voertuig waren nog zichtbaar. Beide personen, compleet over hun toeren, werden met de ziekenwagen afgevoerd maar waren nog bij bewustzijn. Duikers van de brandweer voerden een controle uit van het voertuig, een Mitsubishi stationwagen, om er zeker van te zijn dat niemand in het water achter was gebleven. Het voertuig werd door middel van touwen vastgehouden, in afwachting van de komst van een takelwagen.

Over de precieze omstandigheden van het voorval is er nog geen definitieve duidelijkheid, al hoorden we van verschillende bronnen dat het zou gaan om een kreet om aandacht.

Auto rijdt in Leie in Lauwe: kreet om aandacht? Familielid springt bestuurder achterna
© (Foto CL)

De bestuurder van het voertuig, onder invloed van alcohol, zou een einde aan zijn leven hebben willen maken en reed met zijn auto de Leie in via het hellend vlak aan Lauwe Brug. Een familielid van de kerel, die hem was gevolgd, sprong het water in in een poging hem te redden. Beide personen konden zelf de Leieboorden bereiken en de bestuurder van de wagen zou zelf de hulpdiensten hebben verwittigd. Op een officiële versie van de feiten is het nog wachten maar deze informatie werd ons door verschillende bronnen bevestigd.

Er vielen geen dodelijke slachtoffers maar de kreet om aandacht zal een gepeperd staartje krijgen. De betrokkene zal mogen opdraaien voor de gemaakte kosten van zijn redding. Het voorval en vooral de indrukwekkende ontplooiing van materiaal en mankrachten, kon op heel wat bekijks rekenen.

(CL)

Wie vragen heeft rond zelfmoord kan terecht op het nummer 1813.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier