Auto naast dierenspeciaalzaak in Torhout brandt uit

De auto ging volledig in vlammen op. © Foto JS
Johan Sabbe

Zondag even na 21 uur werd de buurt van de watertoren langs de Bruggestraat in Torhout opgeschrikt door een felle brand. Een geparkeerde personenwagen ging volledig in vlammen op.

De auto, een Renault Mégane, stond geparkeerd parallel met de zijgevel van dierenspeciaalzaak De Watertoren : net naast de gesloten garagepoort van het gebouw. Het vuur ontstond wellicht door een kortsluiting onder de motorkap, al zal onderzoek dat uiteraard nog moeten uitwijzen.

Hevige rookontwikkeling

De rookontwikkeling was erg hevig en de vlammen laaiden hoog op. In die mate dat de buurtbewoners even dachten dat de bekende handelszaak zélf in brand stond. Dat was gelukkig niet het geval. Bij nader toezien bleek het om de genoemde auto te gaan. Door de grote hitte werd de garagepoort eveneens beschadigd. Van de wagen bleef er helaas alleen schroot over.

De wagen stond geparkeerd naast de zijgevel van de Torhoutse dierenspeciaalzaak.
De wagen stond geparkeerd naast de zijgevel van de Torhoutse dierenspeciaalzaak.© Foto JS)

De Torhoutse brandweer kwam snel ter plaatse en had het vuur in een mum van tijd onder controle. Even werd een rijvak van de doorgaans drukke Bruggestraat voor de bluswerkzaamheden afgesloten, maar na een kwartiertje werd de weg weer helemaal vrijgegeven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.