Auto krijgt klapband en belandt in weiland

De auto kwam uiteindelijk tot stilstand in een weiland langs de snelweg.
Christophe Lefebvre

Spectaculaire beelden voor wie donderdagnamiddag over de E17 in de richting van Gent reed. Een auto kreeg er een klapband en belandde meters ver in de velden. De wagen werd tot schroot herleid, maar beide inzittenden kwamen er met de schrik van af.

“In de 17 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, had ik nog nooit een ongeval. Nu gebeurt dit!” Mohamed Benmessaoud El Mchachti (47) uit Zwevegem was rond 13.30 uur, samen met zijn echtgenote, op weg naar Gent.

“In Waregem wilde ik een vrachtwagen inhalen. Ik denk dat ik ongeveer met 110 km/u reed. Toen hoorden we een doffe knal. Het bleek een klapband te zijn en meteen werd onze wagen, een Ford Galaxy, compleet onbestuurbaar. De auto begon te spinnen, we raakten de voorkant van een vrachtwagen en kwamen uiteindelijk tot stilstand in een weiland langs de snelweg. De klap was enorm, het leek wel alsof onze auto is ontploft.”

Lees verder onder de video

480https://www.youtube.com/user/KrantWVL270Auto krijgt klapband op E17 in WaregemKrant Van West-Vlaanderen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
1.0YouTube480360videohttps://i.ytimg.com/vi/Raz8jS1QT84/hqdefault.jpghttps://www.youtube.com/

Over een traject van tientallen meters liggen brokstukken, maar toch raakten Mohamed noch zijn vrouw gewond. “We hebben erg veel geluk gehad, ik denk dat dat wel duidelijk is”, beseft de man.

Mijn vrouw klaagt van pijn in de buikstreek en zal met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. We denken dat het afkomstig is van de gordel. Volgens wat ik hoorde is het helemaal niet zo erg maar de mensen van de hulpdiensten willen liever het zekere voor het onzekere nemen.”

Het ongeval kon op heel wat bekijks rekenen waardoor er al snel een kijkfile ontstond op de E17. De vrachtwagen die werd geraakt kreeg enkel te kampen met minieme schade en kon zijn weg vervolgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.