Het ongeval gebeurde om 12.45 uur op de overweg van de Meulebeeksesteenweg in Tielt. De botsing gebeurde aan de spoorwegovergang in Tielt. Een auto werd er gegrepen door de trein en de chauffeur overleed ter plaatse. "Het gaat om de trein die op weg was van De Panne naar Antwerpen-Centraal. Het treinverkeer is verstoord op die lijn, beide sporen tussen Lichtervelde en Tielt zijn versperd", aldus Frederic Petit, woordvoerder van Infrabel.

De klap moet enorm geweest zijn. De motorblok lag iets verder op de grond en was door de knal uit de wagen gevlogen. De hulpdiensten kwamen vlug ter plaatse, maar er kon geen hulp meer geboden worden aan de chauffeur. De brandweerploeg regelde het verkeer en door het ongeval ontstond er wat verkeerschaos. Een verkeersdeskundige was ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Commissaris van de politiezone Tielt Luc Verbeure: "Hoe het ongeval juist gebeurde, is nogal onduidelijk. De wagen stond aan te schuiven aan de overweg. Volgens getuigen werd de auto plots gegrepen door de voorbijrijdende trein. Intussen werd dit feit onderzocht en de signalisatie werkte perfect. Dus de slagbomen waren naar beneden toen de trein afkwam.

Er zaten een 100 tal passagiers op de trein en gelukkig geen gekwetste personen. Die mensen waren wel in schok en kregen een goede begeleiding. Via vervangbussen werden die personen vervoerd. Alles verliep heel vlot.

De laagstaande zon zou de reden van het ongeval kunnen zijn, maar dit is een vermoeden. Het onderzoek brengt weldra meer duiding.

(NS/Belga)

Het ongeval gebeurde om 12.45 uur op de overweg van de Meulebeeksesteenweg in Tielt. De botsing gebeurde aan de spoorwegovergang in Tielt. Een auto werd er gegrepen door de trein en de chauffeur overleed ter plaatse. "Het gaat om de trein die op weg was van De Panne naar Antwerpen-Centraal. Het treinverkeer is verstoord op die lijn, beide sporen tussen Lichtervelde en Tielt zijn versperd", aldus Frederic Petit, woordvoerder van Infrabel.De klap moet enorm geweest zijn. De motorblok lag iets verder op de grond en was door de knal uit de wagen gevlogen. De hulpdiensten kwamen vlug ter plaatse, maar er kon geen hulp meer geboden worden aan de chauffeur. De brandweerploeg regelde het verkeer en door het ongeval ontstond er wat verkeerschaos. Een verkeersdeskundige was ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Commissaris van de politiezone Tielt Luc Verbeure: "Hoe het ongeval juist gebeurde, is nogal onduidelijk. De wagen stond aan te schuiven aan de overweg. Volgens getuigen werd de auto plots gegrepen door de voorbijrijdende trein. Intussen werd dit feit onderzocht en de signalisatie werkte perfect. Dus de slagbomen waren naar beneden toen de trein afkwam. Er zaten een 100 tal passagiers op de trein en gelukkig geen gekwetste personen. Die mensen waren wel in schok en kregen een goede begeleiding. Via vervangbussen werden die personen vervoerd. Alles verliep heel vlot.De laagstaande zon zou de reden van het ongeval kunnen zijn, maar dit is een vermoeden. Het onderzoek brengt weldra meer duiding.(NS/Belga)