Auto brandt volledig uit op E403 ter hoogte van Torhout

De bestuurder verloor zijn wagen en enkele persoonlijke spullen door de brand. © JVM
Redactie KW

Dinsdagnamiddag 15 september brandde een voertuig op de E403, ter hoogte van de afrit Torhout, volledig uit. De bestuurder reageerde aangeslagen maar raakte niet gewond.

Even voor half vijf merkte de bestuurder van een personenwagen dat er rook van onder de motorkap van zijn wagen kwam. De man reed op de E403 richting Brugge en kon zijn wagen op een kilometer van de afrit Torhout op de pechstrook parkeren.

Hij probeerde in eerste instantie met een kleine poederblusser de motor, die reeds vuur had gevat, te blussen. Toen dat niet lukte, haalde hij vlug nog enkele persoonlijke spullen uit de auto en legde die in de berm, weg van de auto.

Bermbrand

Ondertussen was de brand al overgeslagen naar de kurkdroge grasberm en moest de man met lede ogen aanzien hoe niet enkel zijn wagen maar ook zijn persoonlijke spullen in vlammen opgingen.

De ondertussen aangekomen brandweer diende niet enkel de brandende auto maar ook de bermbrand, die ondertussen al een 100 vierkante meter in de fik had gezet, te blussen. Door de brandende auto ontstond een file vanaf Lichtervelde. In de richting van Kortrijk was er een kijkfile. (JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier