Het voertuig was even voordien betrokken geweest in een verkeersongeval met stoffelijke schade te Oostende en had daarbij vluchtmisdrijf gepleegd. De bestuurder had het voertuig in de Henri Zwaenepoelstraat geparkeerd, in de Bredense wijk Sas Slijkens. Wellicht is de brand ontstaan doordat er iets beginnen smeulen is ten gevolge van het ongeval.

Het voertuig brandde volledig uit, wat voor een spectaculaire vlammenzee zorgde die ook voor schade zorgde aan een appartementsgebouw vlakbij. Toen de politie ter plaatse kwam reikten de vlammen metershoog tot aan het appartement op de eerste verdieping. Twee volwassenen en 3 kinderen werd uit voorzorg geëvacueerd.

Verschillende ramen van het gebouw sprongen of barstten door de hitte en de gevel werd zwartgeblakerd. De bestuurster van het voertuig, die ter plaatse was, bleek onder invloed van alcohol. Het gaat om een 39-jarige vrouw uit Bredene. Ze legde een positieve ademtest op en zal zich op latere datum voor de rechtbank moeten verantwoorden.