Auto boort zich in gevel woning, bewoonster in shock naar ziekenhuis

Redactie KW

Een 60-jarige vrouw beleefde maandag de schrik van haar leven toen een auto plots de voorgevel doorboorde en zo tegen haar ziekenhuisbed belandde. De vrouw werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. “Ze lijdt al jarenlang aan kanker, en nu overkomt haar dit”, zucht haar man.

Een wagen reed maandag even voor 15 uur tegen een rijwoning aan de Dikkebusstraat, in de bebouwde kom van de Heuvellandse deelgemeente Loker. Carine (60), de vrouw van Franky Legrand (65), lag op dat moment in haar ziekenhuisbed, aan de voorkant van het huis.

“De auto reed een groot gat in de gevel onder het raam”, vertelt haar man. “Door de klap werden het bed en ikzelf een beetje weggeblazen. Ik had mijn vrouw net eten gebracht. Ze lijdt al jarenlang aan kanker, en nu overkomt haar dit.”

De 79-jarige bestuurder uit Heuvelland kwam vanuit de Douanestraat maar reed ter hoogte van brasserie Den Heksestoel rechtdoor in plaats van de bocht te volgen naar de Dikkebusstraat. De wagen raakte eerst een boompje en kwam dan tegen de woning tot stilstand. Vermoedelijk werd de bestuurder onwel.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder al uit het voertuig. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook Carine werd afgevoerd voor een controle. “Ik hoor dat ze in shock is, maar dat ze het goed stelt”, vertelde haar zoon even na het ongeval.

Geen nood aan noodwoning

Gemeenteraadslid Bart Vanacker (Gemeentebelangen) uit Loker kwam ter plaatse om zijn dorpsgenoten bij te staan. De gemeente stelde een noodwoning ter beschikking voor bewoner Franky, maar die wou in zijn huis blijven. De brandweer van de zone Westhoek ruimde de brokstukken op en maakte het gat onder het raam winddicht met houten platen. “Ik ben blij dat mijn vrouw oké is, dat is het enige wat telt”, zegt Franky. “Hopelijk is ze snel weer thuis.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.