Auto boort zich in gevel van café De Leiehoek in Kuurne

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Het was een ruw wakker worden voor de inwoners van de Steenovenstraat deze morgen. Een auto boorde er zich in de gevel van het café ‘De Leiehoek’.

Uitbaters Jens Lammens en Lindsey Meuleman bekomen duidelijk nog van de feiten. “We wonen zelf niet boven het café maar hier net om de hoek”, horen we van Lindsey. “Rond 8 uur of zelfs 8.30 uur hoorden we een enorme klap. Ik keek via het raam naar buiten en zag dat er een wagen het café was ingereden. We zijn onmiddellijk tot bij de chauffeur gelopen en die had, wonder boven wonder, zelf helemaal niks. Hij was wel duidelijk in shock maar dit kon veel erger zijn geweest.”

Het café, dat beschikt over een mooie aanpalende feestzaal, zat de avond ervoor nog nokvol. “Op de plaats waar de auto door de gevel is gereden, zaten gisteravond nog mensen te genieten van een feest”, vult Jens aan. “Je mag er niet aan denken dat dit op zo een moment zo zijn voorgevallen.”

Auto boort zich in gevel van café De Leiehoek in Kuurne
© (Foto CL)

De schade aan het café is aanzienlijk maar sluiten is niet aan de orde. “De feestzaal zelf is niet meer bruikbaar”, gaat Jens verder. “Die hebben we deze morgen, samen met de brandweer moeten stutten en nu komt iemand die werd aangesteld door de brouwerij om het gat tijdelijk te dichten. Morgen komt dan weer een metser om te starten met de definitieve herstellingswerken. Het café zelf blijft wel open, een geluk bij een ongeluk dus.”

Naar de oorzaak van het ongeval blijft het koffiedik kijken, de politie startte ondertussen een onderzoek. Enkele buurtbewoners wijzen wel met een vinger in de richting van onverantwoord rijgedrag. “Sinds de werken aan de grote baan krijgen wij hier enorm veel sluipverkeer te verwerken”, horen we van een oudere man. “Die mensen komen allemaal langs hier maar kennen de streek niet en velen onder hen komen hier ook aan hoge snelheid aangereden. Het is het eerste ongeval niet en het zal zonder twijfel het laatste niet zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.